en ua ru
en ua ru

Як правильно організувати кімнату школяра

Як правильно організувати кімнату школяра

Ваша дитина стала школярем і це означає, що прийшов час правильно організувати робочий простір кімнати. Ось кілька наших порад:

1. Стіл і стілець. Підібрати правильний стіл нескладно. Правило просте: при посадці         стільниця повинна знаходитися на рівні грудей і можна було вільно спиратися на лікті. Ноги повинні стояти під прямим кутом, а коліна ні в якому разі не повинні підпирати стіл знизу.     Хороший варіант - регульована висота як столу, так і стільця. Меблі будуть «рости» разом з дитиною. Дуже часто шкільні меблі продаються комплектом - стіл разом зі стільцем.

2. Висвітлення. Гарний зір безпосередньо залежить від правильного освітлення. Світло повинно бути не тьмяним, але не дуже яскравим. Обов'язково стіл повинен розташовуватися біля вікна. Важливо, щоб для правшів світло падало зліва, а для лівшів - праворуч. Коли стемніло, однією настільної лампи буде мало. Необхідне додаткове світло, так як сильний контраст стомлюе  очі і призводить до зниження гостроти зору. Відбитє розсіяне світло - найкраще рішення. Наприклад, настільна лампа плюс настінні бра.

3. Порядок. Як тільки прийшов час робити домашнє завдання - знаходиться маса відмовок. Не можемо знайти ручку, загубився олівець і т.д. Дитині будемо набагато легше приступити до виконання домашнього завдання, коли всі дрібниці знаходяться на своїх місцях.

4. Легко відшукати. Необхідна тумба або висувні ящики для зберігання шкільного приладдя. Рекомендуємо розділити вміст з предметів або в алфавітному порядку. Яскраві наклейки дуже допоможуть, як і прозорі папки для окремих листів.

5. Зручно діставати. Правильніше розміщувати важкі книги на нижні полиці, щоб дитині було легше брати їх. Віддавайте перевагу відкритим полицям або полицям зі скляними дверцятами.

6. Зберігати найнеобхідніше. У робочому просторі школяра має перебувати тільки найнеобхідніше. Іграшки краще скласти в коробки. Виручать невеликі висувні ящики, на які можна наклеїти яскраві картинки із зображенням вмісту.

 21.03.2019
 (452 переглядів)